DecidimVLC

Propuestas de inversión con ámbito: EL CASTELLAR-L'OLIVERAL

El presupuesto disponible es de 116.697 €

Captura de la situació del carrer

ACONDICIONAR EL CARRER CASTELLÓ DE L´ALBUFERA

18/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

A l´altura del número 13 de Bales i fins al número 42 de Castelló de l´Albufera, hi ha un tram de carrer amb diferents desnivells, amb el asfaltatge desgastat i sense cap acera a ningú dels dos costats del carrer, fent obligatori transitar per el carril on circulen els vehicles.

 

Demanem les actuacions necessàries per esmenar dita irregularitat i poder permetre al veïnat circular per dit carrer amb seguretat, tant al propi carril viari com amb la urbanització de aceres.

55 apoyos
Fibra óptica para todos

CONEXIÓN FIBRA ÓPTICA EN ZONA RURAL.

19/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

Se solicita conexión de fibra óptica en las zonas de huerta que rodean a Castellar-Oliveral, Carretera del Pi, Tremolar, Mauros, Rivas y El Poblet. 

8 apoyos
49696_o.jpg

CONVERTIR LA PLAÇA DE CASTELLAR EN UN ESPAI PER ALS VIANANTS.

19/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

El trànsit que suporta la plaça fa que siga impossible el poder aprofitar-la com el punt d'encontre que ha sigut històricament. Ara mateix és un carrer en una vorera molt ampla i una altra molt estreta. Fer-la completament per als vianants deixant un carril on sols poguera passar el 14, dotar-la de mobiliari urbà, espais on puguen jugar els nostres fills i arbres on posar-se a cobert seria el més adequat per a recuperar una plaça que ha sigut epicentre del poble.

31 apoyos

COMISARÍA EN CASTELLAR-OLIVERAL

21/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

Necesitamos seguridad en el  pueblo. Mucho más que parques aceras. Etc 

38 apoyos
Fotografia del canal

RECUPERAR EL CANAL DEL TREMOLAR

18/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

El port del Tremolar va ser, en el passat, el segon port des de l´Albufera més important de la ciutat. Ara, el port i el canal que el connecta amb l´Albufera es troba en un estat d´abandonament insostenible.

 

Proposem la recuperació (neteja i infraestructures per fer viable la navegació) del canal del Tremolar, el seu port, i adquirir una barca navegable, per fer servei de passejos amb barquer fins l´Albufera, que recupere la figura de l´antic Ravatxol. 

 

Serà una intervenció per dignificar l´espai, popularitzar-lo i atraure visitants (aprofitant que la línea 14 de l´EMT passa per la plaça de l´Ajuntament i para just enfront del port) i fer justícia a un barri com el Tremolar.

58 apoyos
Pepiu.jpeg

DEDICARLE UN PARQUE A PEPIU DE CASTELLAR

11/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

Pepiu de Castellar es uno de nuestros máximos referentes culturales a nivel mediático y que lleva por bandera el nombre del pueblo allá donde va. Presentador, escritor, cantante, showman…

Es cierto que tenemos grandes talentos en nuestra pedanía pero ninguno defiende y habla de nuestro pueblo constantemente como él lo hace, consiguiendo que la gente pueda ubicar nuestra población ya que antes, decías que eras de Castellar y nadie sabía dónde estaba. Ahora te preguntan: ¿De donde es Pepiu?.

Como todos las zonas verdes que tenemos utilizan nombres genéricos por eso propongo que el parque de Ador esquina con Jose Siurana (el de la Lluna) o el parque del Oliveral o bien el futuro parque de Ador esquina con Pico Caroche se dediquen a un ilustre vecino que con su nombre, su gracia y su inteligencia nos ha colocado en el mapa

8 apoyos
Contenedores

SOTERRAMIENTO DE CONTENEDORES EN CAMÍ DEL TREMOLAR

09/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

Soterramiento de contenedores situados en el cruce de la C/Agustín Velarte Morte con el Camí del Tremolar.

22 apoyos
Exemple de parc de calistènia

INSTAL·LAR UN PARC DE CALISTÈNIA A CASTELLAR-L´OLIVERAL

16/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

  • La Calistènia és un tipus d´exercici, basat en el moviment muscular del propi cos, que s´ha popularitzat considerablement des dels últims anys.

 

A Castellar-l´Oliveral tenim diferents emplaçaments que podrien albergar una instal·lació de calistènia per als més joves, de forma que oferiríem a la joventut un equipament d´exercici físic i oci, una gran mancança a Castellar-l´Oliveral on la oferta d´oci juvenil és inexistent.

 

A més, alguns grups de joves ja han reivindicat la instal·lació d´un equipament d´estes característiques i que, per el tipus de intervenció que és, no seria molt costós ni es tractaria d´un obra molt llarga i dificultosa.

 

Demanem la instal·lació d´un parc de calistènia a Castellar-l´Oliveral. Per a instal·lar aquest equipament, propose el nou espai ajardinat que s´ha urbanitzat al carrer San Salvador amb Pic Caroig. 

59 apoyos
Illes.jpeg

ROTONDA DR. RUIZ I COMES - TREMOLAR

20/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

Fer una rotonda per a reduir la velocitat dels vehicles que entren a L'Oliveral desde el Tremolar i facilitar els canvis de direcció. 

8 apoyos
projecte_ciclopeatonal_1.jpeg

CREAR UN CARRIL CICLOPEATONAL DES DEL CARRER BELLREGUARD FINS AL POBLET.

14/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

La proposta es basa en l'ampliació del camí conegut com: carrer de Bellreguard i Entrada casa del Vinyero per a ampliar l'ample de la via i poder així habilitar un espai ciclopeatonal on els veïns puguen passejar i realitzar esport de manera més segura.

En concret es proposa aprofitar el voral abandonat que existeix entre l'asfalt i els camps, aquest espai en el qual només s'acumulen plàstics, brutícia i males herbes seria asfaltat fins a la vora on comencen els camps o les séquies de reg, i al seu torn es realitzaria un mur de formigó encofrat o similar (com ja es va fer en carrer El Poblet) per a solucionar el desnivell que produeix el voral fins als camps, aprofitant així al màxim tot l'espai existent.

Posteriorment es podria pintar sobre la calçada el viari cicle per als vianants seguint els models d'urbanisme tàctic ja executat en altres punts de la ciutat.

Adjuntem imatges d'un dels diversos trams on es podria dur a terme l'actuació, així com del carrer del Poblet on fa uns anys ja es va executar una obra similar.

107 apoyos

ACERAS DESDE OLIVERAL A PINEDO POR EL CAMINO DEL TREMOLAR

18/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

las aceras en el camino del Tremolar sea una parte de Alfafar o sea una parte de Valencia están incompletas,es imposible ir desde el Oliveral a Pinedo por el Tremolar sin ir por varios tramos de la calzada que no tiene ni arcén.

Solicitamos acera  completa en todo el camino para la seguridad de los peatones y así terminar con un proyecto  necesario que se quedó incompleto hace muchos años.

127 apoyos

REACONDICIONAMIENTO DE LA PISCINA MUNICIPAL.

20/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

Restructuración y acondicionamiento del espacio para hacerla cubierta y poderla aprovechar durante todo el año, ofreciendo cursos y otras actividades tanto para la gente joven que se inicia en la práctica del deporte como la gente más mayor para mantenerse activos; así como también para ofrecer actividades o servicio para los alumnos de los colegios de la pedanía.... ya que este espacio está totalmente desaprovechado.

30 apoyos
figuereta.jpg

ACONDICIONAR EL CARRER FIGUERETA

18/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

El carrer Figuereta es tracta d´un carrer, paral·lel al carrer Ador, que necessita una sèrie d´intervencions molt necessàries: - trobem, al llarg del carrer, espais on no hi ha voreres - el carrer no té eixida, és bidireccional tot i ser un carrer estret (dificultant el creuament dels vehicles, sent necessari fer maniobra arribat al punt) - l´estat d´asfaltatge del carrer és bastant deplorable - els pocs trocets de voreres que hi ha no compten amb desnivells per afavorir la circulació de persones amb mobilitat reduïda - falten senyalitzacions tant verticals com horizontals (especialment passos de vianants).

 

Demanem que s´acondicione el carrer Figuereta i es dugen a terme totes les intervencions necessàries per esmenar les irregularitats esmentades a la descripció de la proposta.

55 apoyos

CARRILLO BICI DESDE AVENIDA RUIZ Y COMES HASTA AVENIDA ANTONIO FERRANDIS

19/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

Es muy necesario comunicar con un carril bici las pedanías de Castellar y el oliveral con Valencia, para fomentar la movilidad sostenible ya que las pedanías no están bien comunicadas con transporte público y un carril bici bien delimitados, seguro e iluminado es muy necesario

61 apoyos
Exemples

ESTUDI PER A LA REORGANITZACIÓ DEL TRANSIT DE VEHICLES.

18/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

El municipi de Castellar-l' Oliveral compta amb molts carrers on està permés l'estacionament en ambdós costats de la calçada a més de permetre la circulació de vehicles en ambdues direccions. Això provoca sovint embussos i situacions on la circulació de vehicles és molt difícil. Un exemple és el carrer de l'Escultor Federico Siurana. A més de la circumstància descrita anteriorment, aquesta via presenta problemes afegits com són el semàfor de l'encreuament amb el carrer de Vicent Puchol i, just a l'altra banda, l'encreuament amb el carrer Castelló de l'Albufera. En el primer cas, donat que els vehicles aparquen molt a prop de la cantonada, quan el semàfor del carrer Escultor Federico Siurana es troba tancat, el vehicle parat en aquest carrer esperant el verd ha d'esperar molt pegat a la dreta o molt cap a darrere per a facilicitar el gir dels vehicles que s'incorporen des del carrer Vicent Puchol o des de la Plaça de la Mare de Déu de Lepant cap a aquest carrer. Aquest fet és conegut pels residents i habituals de la població, ja que la tendència de qualsevol persona no acostumada a aquesta situació és a situar-se el més pegat possible al semàfor, fet que dificulta enormement el gir abans descrit. Cas semblant es produeix a l'altre costat del mateix carrer, on la confluència del mateix carrer que no té eixida, la ubicació d'un supermercat, l'Escola Pública de Castellar-l'Oliveral, la zona de càrrega i descàrrega de l'esmentat supermercat, uns contenidors de fem i de què el carrer de Castelló de l'Albufera siga de doble direcció per ambdós costats provoca situacions d'autèntic caos, afegit al fet que molts vehicles estacionen a les mateixes cantonades. Un altre exemple és el mateix carrer de Castelló de l'Albufera, ja que l'amplada del mateix fa que siga molt difícil la circulació en doble sentit tenint en compte l'estacionament de vehicles a ambdós costats de la calçada. Per tant, el que ací es proposa és l'estudi i, si escau, la modificació d'estacionament i sentits de circulació dels carrers de la població que presenten aquestes dificultats per part dels tècnics municipals, amb el propòsit d'estudiar alternatives com podrien ser l'eliminació de la circulació en doble sentit i la creació de rutes circulars d'entrada i eixida de punts negres, per exemple, establir un únic sentit al carrer Escultor Federico Siurana, des del carrer Vicent Puchol cap al carrer Castelló de l'Albufera i fer aquest carrer també de sentit únic fins al carrer de l'Alqueria d'Asnar. També es podria valorar el canvi del format d'estacionament en alguns carrers de l'estacionament en cordó a l'estacionament en bateria a l'eliminar un sentit de circulació. Altra opció valorable seria el de crear rutes d'eixida de carrers que ara no compten amb ella, com el de l'Escultor Federico Siurana cap a l'Entrada de Casa el Vinyero o buscant la unió d'aquest amb el carrer de l'Alqueria d'Asnar pel Camp de Futbol, tot tenint en compte que aquestes opcions suposarien expropiacions de terrenys privats.

Sols afegir, com a recordatori, que cal utiltzar el trasport privat d'una manera racional i intentar utilitzar el transport públic, però clar, per a això caldria millorar la xarxa de transport públic que aplega al nostre municipi i que, com tots sabem, és més be escasa. Però això és una altra història.

42 apoyos

INSTAL·LACIÓ DE CONTENIDORS DE RECOLLIDA SELECTIVA EN ZONES PERIFÈRIQUES

19/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

Algunes zones perifèriques de Castellar-Oliveral, com la zona del camí del Ribàs i altres carrers habitats que queden a la vora est de l'avinguda Doctor Ruiz i Comes, entre d'altres, no disposen de contenidors de recollida selectiva (d'envasos, paper i/o vidre) a una distancia raonable, que motive els veïns d'aquestes zones a separar els seus residus i contribuir així al posterior reciclatge d'aquells materials que es puguen reciclar.

18 apoyos

LIMPIEZA Y MANTENIMIENTO HABITUAL DE LAS PALMERAS (NO SOLO PARA LAS ELECCIONES)

18/11/2020  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  CIUDADANÍA

En este barrio, o pueblo (como lo tratamos mucha gente de ahí), tenemos muchas palmeras, y a ver cual de todas está más descuidada...

Parece que solo se acuerda el ayuntamiento de ellas cuando es año de elecciones autonómicas,

Cada temporal se corre el riesgo de que caigan las hojas secas encima de coches o viandantes, ya que hay demasiadas secas colgando...

En este último temporal, muchos vecinos pudimos ver muchas hojas en el suelo, arrancadas por el aire,

Sin contar las que van cayendo por su propio peso,

Deverían tener un mantenimiento habitual, si no, cambien las palmeras por árboles cuyas hojas no ocasionen daños en su caida, 

Gracias!

 

32 apoyos