
MILLORA PER A VIANANTS, CICLISTES I AUTOMOBILISTES CAP A POBLES DEL NORD/MONCADA
30/04/2025 • Pobles del Nord •
PROPOSTA DE L'ASSOCIACIÓ VEÏNAL DE POBLE NOU En castellano más abajo | Consulta la imagen
Millora per a vianants, ciclistes i automobilistes cap a Pobles del Nord/Moncada
La proposta de la Associació Veïnal de Poble Nou és una proposta de millora de la infraestructrura viària que beneficiarà no sols als veïns del poble, sinó també als dels barris veïns com Benicalap, Torrefiel o Els Orriols, i en general a totes les persones que es dirigeixen a l'Horta Nord en direcció cap a Montcada, ja siga vianants, ciclistes o automobilistes.
La proposta se situa geogràficament en la Ronda Nord, a l'altura del Camí Vell de Godella, l'avinguda Joan XXIII i el Camí de Montcada.
Problemàtica vianants:
Les persones que es dirigeixen a peu o amb bicicleta a l'Horta Nord no gaudeixen d'una vorera accessible per a incorporar-se al Camí Vell de Godella, per on diàriament els automobilistes han de circular amb molta precaució per a no atropellar persones a causa de l'estretor del camí. A causa d'un muret en la Ronda Nord, molts vianants han de saltar-lo per a incorporar-se al Camí Vell de Godella.
Proposta de solució:
Crear una vorera accessible des de la Ronda Nord fins al conjunt BRL de la Alqueria del Pi per a vianants, que discorreria per una séquia que actualment ja està coberta, encara que de manera deficient.
Connectar aquesta vorera amb la vorera de la Ronda Nord mitjançant un pas de vianants accessible, rebaixant el muret actual.
Problemàtica ciclistes:
Encara que en l'actualitat es va senyalitzar la via de servei com 'ciclocarrer', la realitat és que els automobilistes pressionen moltes vegades als ciclistes que es volen incorporar al Camí Vell de Godella o al Camí de Montcada, generant un perill evident per a la seua integritat. Tampoc es respecta l'únic pas de vianants, ja que els cotxes no solen parar.
Proposta de solució:
Actualment el carril bici que discorre pegada a l'horta fins a Burjassot finalitza en la rotonda de Joan XXIII, obligant els ciclistes a usar la via de servei. En eixe mateix marge existeix un carril sense ús pel qual es pot prolongar perfectament el carril bici fins a l'enllaç amb el Camí de Montcada. A més, s'hauria de crear un accés al Camí Vell de Godella rebaixant el muret actual. L'obra beneficia tant a ciclistes com a vianants, i evita que usuaris de ciclistes com de patinets circulen per la vorera, com actualment passa la por a l'assetjament dels automobilistes.
Problemàtica automobilistes:
Des que es va construir la Ronda Nord, l'accés al Camí de Vell de Godella i al Camí de Montcada es fa per una via de servei estreta, el punt d'inici del qual és una perillosa corba d'uns 120 graus, en la qual molts camions es queden bloquejats.
Proposta de solució:
Que els tècnics de mobilitat de l'Ajuntament de València busquen la manera de suavitzar aquest accés que genera tant problemes als autovilistas. Considerem que hi ha espai suficient per a, almenys, plantejar un gir menys problemàtic. No demanem ampliar el vial, ja que malgrat l'estretor del mateixos, alguns vehicles circulen a velocitat excessiva, sinó plantejar un gir amb menys dificultats. Castellano:
Mejora para peatones, ciclistas y automovilistas hacia Pobles del Nord/Moncada
La propuesta de la Associació Veïnal de Poble Nou es una propuesta de mejora de la infraestructrura viaria que beneficiará no solo a los vecinos del pueblo, sino también a los de los barrios colindantes como Benicalap, Torrefiel o Els Orriols, y en general a todas las personas que se dirigen a l'Horta Nord, ya sea viandantes, ciclistas o automovilistas.
La propuesta se sitúa geográficamente en la Ronda Nord, a la altura del Camí Vell de Godella, la avenida Joan XXIII y el Camí de Montcada.
Problemática viandantes: Las personas que se dirigen a pie o en bicicleta a l'Horta Nord no disfrutan de una acera accesible para incorporarse al Camí Vell de Godella, por donde diariamente los automovilistas deben circular con mucha precaución para no atropellar personas debido a la estrechez del camino. Debido a un murete en la Ronda Nord, muchos peatones deben saltarlo para incorporarse al Camí Vell de Godella. Propuesta de solución: Crear una acera accesible desde la Ronda Nord hasta al conjunto BRL de la Alqueria del Pi para peatones, que discurriría por una acequia que actualmente ya está cubierta, aunque de manera deficiente.
Conectar esta acera con la acera de la Ronda Nord mediante un paso de peatones accesible, rebajando el murete actual.
Problemática ciclistas: Aunque en la actualidad se señalizó la vía de servicio como 'ciclocalle', la realidad es que los automovilistas presionan muchas veces a los ciclistas que se quieren incorporar al Camí Vell de Godella o al Camí de Montcada, generando un peligro evidente para su integridad. Tampoco se respeta el único paso de peatones, ya que los coches no suelen parar.
Propuesta de solución: Actualmente el carril bici que discurre pegada a la huerta hasta Burjassot finaliza en la rotonda de Joan XXIII, obligando a los ciclistas a usar la vía de servicio. En ese mismo margen existe un carril sin uso por el que se puede prolongar perfectamente el carril bici hasta el enlace con el Camí de Moncada. Además, se debería crear un acceso al Camí Vell de Godella rebajando el murete actual. La obra beneficia tanto a ciclistas como a peatones, y evita que usuarios de ciclistas como de patinetes circulen por la acera, como actualmente pasa el miedo al acoso de los automovilistas.
Problemática automovilistas: Desde que se construyó la Ronda Nord, el acceso al Camí de Vell de Godella y al Camí de Montcada se hace por una vía de servicio estrecha, cuyo punto de inicio es una peligrosa curva de unos 120º, en la que muchos camiones se quedan bloqueados. Propuesta de solución: Que los técnicos de movilidad del Ayuntamiento de València busquen la forma de suavizar este acceso que genera tanto problemas a los autovilistas. Consideramos que hay espacio suficiente para, al menos, plantear un giro menos problemático. No pedimos ampliar el vial, ya que pese a la estrechez del mismos, algunos vehículos circulan a velocidad excesiva, sino plantear un giro con menos dificultades.
REPAVIMENTACIÓ I MILLORAR SEGURETAT VIÀRIA DEL CAMÍ VELL DE GODELLA
05/05/2025 • Pobles del Nord •
PROPOSTA DE L'ASSOCIACIÓ VEÏNAL DE POBLE NOU En castellano más abajo En els darrers anys el Camí Vell de Godella ha esdevingut en un itinerari molt utilitzat, no sols pels vehicles agraris, sinó també per centenars de vehicles que usen este camí com a drecera per a arribar a València. També, i especialment des de la pandèmia, ha esdevingut en un itinerari per a vianants que volen gaudir de l'horta i de ciclistes, que l'usen diàriament per als desplaçaments cap a la feina o per oci els cap de setmana. Tanmateix, malgrat l'increment dels usos, el Camí Vell de Godella continua sent una via amb un asfalt deficient, perillosa en molts trams i mal senyalitzada. Són nombrosos els sinistres que s'han produït els darrers anys, sense cap mesura per millorar la seguretat viària. Per no fer-se, ni tan sols es fa el manteniment de la senyalització de línies que delimiten els marges de la carretera. Proposem una actuació global al Camí Vell de Godella, amb una repavimentació de la carretera que acabe amb els clots i despreniments dels marges cap a les séquies de rec. També demanem un reforç de la senyalització, limitant la velocitat a 30 km/h per a afavorir la convivència entre vianants, ciclistes i automobilistes. Es prega la instal·lació de reductors de velocitat (ressalts de quitrà per evitar el soroll que produeixen els cotxes als reductors de plàstic dur) als voltants dels nuclis d'alqueries habitats (marcats en el mapa adjunt). També instal·lació de defenses que eviten la caiguda de cotxes a les séquies, fet massa habitual els darrers anys. Igualment, senyalització de prioritat de pas en les zones on s'estreteix la carretera i sols cap a un vehicle. Amb esta mesura es fomenta la convivència de tots els usuaris de la carretera i es millora considerablement la seguretat viària. Beneficia a tots els usuaris dels barris de Benicalap, Ciutat Fallera, Torrefiel, els Orriols i Poble Nou, també a aquelles persones usuàries habituals del camí en direcció cap a Pobles del Nord o l'Horta Nord.
Versión en castellano:
En los últimos años, el Camí Vell de Godella se ha convertido en un itinerario muy utilizado, no solo por los vehículos agrarios, sino también por centenares de vehículos que usan este camino como atajo para llegar a València. También, y especialmente desde la pandemia, se ha convertido en un itinerario para peatones que quieren disfrutar de la huerta y de ciclistas, que lo usan diariamente para los desplazamientos hacia el trabajo o por ocio los fines de semana.
Aun así, a pesar del incremento de los usos, el Camí Vell de Godella continúa siendo una vía con un asfalto deficiente, peligrosa en muchos tramos y mal señalizada. Son numerosos los siniestros que se han producido los últimos años, sin ninguna medida para mejorar la seguridad vial. Por no hacerse, ni siquiera se hace el mantenimiento de la señalización de líneas que delimitan los márgenes de la carretera.
Proponemos una actuación global al Camí Vell de Godella, con una repavimentación de la carretera que acabe con los agujeros y desprendimientos de los márgenes hacia las acequias de riego. También pedimos un refuerzo de la señalización, limitando la velocidad a 30 km/h para favorecer la convivencia entre peatones, ciclistas y automovilistas. Se ruega la instalación de reductores de velocidad (resaltos de alquitrán para evitar el ruido que producen los coches en los reductores de plástico duro) en los alrededores de los núcleos de alquerías habitados (marcados en el mapa adjunto). También instalación de 'quitamiedos' que eviten la caída de coches a las acequias, hecho demasiado habitual los últimos años. Igualmente, señalización de prioridad de paso en las zonas donde se estrecha la carretera y solo cabe un vehículo.
Con esta medida se fomenta la convivencia de todos los usuarios de la carretera y se mejora considerablemente la seguridad viaria. Beneficia a todos los usuarios de los barrios de Benicalap, Ciudad Fallera, Torrefiel, Els Orriols y Poble Nou, también a aquellas personas usuarias habituales del camino en dirección hacia Pobles del Nord o l'Horta Nord.
CARRETERA DE BORBOTÓ A MASSAROJOS
12/05/2025 • Pobles del Nord •
La carretera esta en muy mal estado, con riesgo incluso de dañar el coche en varios puntos.

REPAVIMENTACIÓ I MILLORAR SEGURETAT VIÀRIA DEL CAMÍ VELL DE GODELLA
05/05/2025 • Pobles del Nord •
PROPOSTA DE L'ASSOCIACIÓ VEÏNAL DE POBLE NOU En castellano más abajo En els darrers anys el Camí Vell de Godella ha esdevingut en un itinerari molt utilitzat, no sols pels vehicles agraris, sinó també per centenars de vehicles que usen este camí com a drecera per a arribar a València. També, i especialment des de la pandèmia, ha esdevingut en un itinerari per a vianants que volen gaudir de l'horta i de ciclistes, que l'usen diàriament per als desplaçaments cap a la feina o per oci els cap de setmana. Tanmateix, malgrat l'increment dels usos, el Camí Vell de Godella continua sent una via amb un asfalt deficient, perillosa en molts trams i mal senyalitzada. Són nombrosos els sinistres que s'han produït els darrers anys, sense cap mesura per millorar la seguretat viària. Per no fer-se, ni tan sols es fa el manteniment de la senyalització de línies que delimiten els marges de la carretera. Proposem una actuació global al Camí Vell de Godella, amb una repavimentació de la carretera que acabe amb els clots i despreniments dels marges cap a les séquies de rec. També demanem un reforç de la senyalització, limitant la velocitat a 30 km/h per a afavorir la convivència entre vianants, ciclistes i automobilistes. Es prega la instal·lació de reductors de velocitat (ressalts de quitrà per evitar el soroll que produeixen els cotxes als reductors de plàstic dur) als voltants dels nuclis d'alqueries habitats (marcats en el mapa adjunt). També instal·lació de defenses que eviten la caiguda de cotxes a les séquies, fet massa habitual els darrers anys. Igualment, senyalització de prioritat de pas en les zones on s'estreteix la carretera i sols cap a un vehicle. Amb esta mesura es fomenta la convivència de tots els usuaris de la carretera i es millora considerablement la seguretat viària. Beneficia a tots els usuaris dels barris de Benicalap, Ciutat Fallera, Torrefiel, els Orriols i Poble Nou, també a aquelles persones usuàries habituals del camí en direcció cap a Pobles del Nord o l'Horta Nord.
Versión en castellano:
En los últimos años, el Camí Vell de Godella se ha convertido en un itinerario muy utilizado, no solo por los vehículos agrarios, sino también por centenares de vehículos que usan este camino como atajo para llegar a València. También, y especialmente desde la pandemia, se ha convertido en un itinerario para peatones que quieren disfrutar de la huerta y de ciclistas, que lo usan diariamente para los desplazamientos hacia el trabajo o por ocio los fines de semana.
Aun así, a pesar del incremento de los usos, el Camí Vell de Godella continúa siendo una vía con un asfalto deficiente, peligrosa en muchos tramos y mal señalizada. Son numerosos los siniestros que se han producido los últimos años, sin ninguna medida para mejorar la seguridad vial. Por no hacerse, ni siquiera se hace el mantenimiento de la señalización de líneas que delimitan los márgenes de la carretera.
Proponemos una actuación global al Camí Vell de Godella, con una repavimentación de la carretera que acabe con los agujeros y desprendimientos de los márgenes hacia las acequias de riego. También pedimos un refuerzo de la señalización, limitando la velocidad a 30 km/h para favorecer la convivencia entre peatones, ciclistas y automovilistas. Se ruega la instalación de reductores de velocidad (resaltos de alquitrán para evitar el ruido que producen los coches en los reductores de plástico duro) en los alrededores de los núcleos de alquerías habitados (marcados en el mapa adjunto). También instalación de 'quitamiedos' que eviten la caída de coches a las acequias, hecho demasiado habitual los últimos años. Igualmente, señalización de prioridad de paso en las zonas donde se estrecha la carretera y solo cabe un vehículo.
Con esta medida se fomenta la convivencia de todos los usuarios de la carretera y se mejora considerablemente la seguridad viaria. Beneficia a todos los usuarios de los barrios de Benicalap, Ciudad Fallera, Torrefiel, Els Orriols y Poble Nou, también a aquellas personas usuarias habituales del camino en dirección hacia Pobles del Nord o l'Horta Nord.