DecidimVLC

Propuestas de inversión con ámbito: POBLES DEL SUD

El presupuesto disponible es de 347.011 €

VIAL DE MADERA PEATONAL DE ACCESO A LA URBANIZACIÓN CASBAH SALER

20/11/2016  •  POBLES DEL SUD  • 

La urbanización Casbah Saler solo cuenta con un acceso por carretera, que han de compartir coches, camiones, peatones y ciclistas. Además, es la carretera de acceso a la playa de la Garrofera y el inicio de la ruta hacia el lago del Saler y la zona sur de la Devesa, muy frecuentada por ciclistas y corredores. Y es el camino que han de tomar los vecinos de la urbanización para dirigirse a los comercios de la zona, a la farmacia o a la parada del autobús. Al no disponer ni de acera ni de arcén, se hace peligrosa la circulación tanto de vehículos como, sobre todo, de ciclistas y peatones; máxime por la noche o a primera hora de la mañana, ya que carece también de iluminación.

Hace un tiempo se procedió a la pintura de arcenes y pasos de cebra por la zona, y también se construyó una pasarela de madera para acceder a un núcleo de viviendas cercano, conocido como Aparwaks (Gola de Puchol, 4-6), pero no se hizo nada en este tramo de carretera.

Por todo ello, se solicita que se construya una pasarela de madera a lo largo de Gola de Puchol entre el cruce con el hotel Sidi Saler y la urbanización Casbah.

Se trata de una actuación asequible económicamente (se trata de un tramo de unos 700 m), viable técnicamente (puesto que se ha hecho algo igual unos metros más al norte) y que sin duda redundadará en una mayor seguridad y un mayor bienestar tanto de vecinos como de visitantes de la zona.

 

57.452 €

PARQUE SOCIALIZACIÓN PERROS EN LA TORRE

30/11/2016  •  POBLES DEL SUD  •  Grupo de trabajo por distrito

Al lado del nuevo IDE, construida a raiz de los presupuestos participativos del 2016 existe una gran explanada que podría servir como parque de socialización canina. En todo el barrio no existe ningún lugar o instalación para el esparcimiento de los perros.

La zona discrita se encuentra en la calle Joan Miro, pero si por circunstancias técnicas no puede ser dicho lugar, que los técnicos del ayuntamiento elijan ubicación alternativa en el barrio.

60.000 €

VIA VERDA DEL FORN D´ALCEDO A SEDAVI. PRIMERA FASE: ACCESSOS URBANS.

26/11/2016  •  POBLES DEL SUD  •  Grupo de trabajo por distrito

Aquesta és la proposta de realització de la primera fase, la més pròxima al nucli urbà, del futur accés per a vianants i ciclistes (o “via verda”) des del Forn d’Alcedo a Sedaví. La via verda és un projecte de foment de la mobilitat sostenible, de millora de la seguretat de vianants i ciclistes i de recuperació d’espais degradats.

Les eixides del Forn d’Alcedo en direcció a Sedaví no disposen de voreres adequades ni, per descomptat, de carril bici que puga connectar amb algun dels itineraris en estudi per a la construcció d’una futura via verda, la qual ens permetria accedir amb seguretat al poble veí i, a través d’aquest, connectar amb el futur Anell Verd Metropolità. Considerem que, abans que estiga operativa aquesta via verda, és imprescindible facilitar-ne l’accés des dels dos extrems del poble urbanitzant els vials inacabats.

Durant l’any 2016 s’han realitzat diferents obres d’adequació urbanística en El Forn d’Alcedo amb la clara intenció de crear un gran itinerari segur i còmode per a vianants. Aquest nou itinerari connecta la gran zona de vianants construïda recentment en la plaça del Riu Segura (en la zona Est del Poble) amb la nova senda reservada a vianants que va des del carrer Segart fins al carrer Guadalquivir, amb el nou pas per a vianants, ben senyalitzat, que travessa el carrer Guadalquivir i amb la nova vorera Nord, de gran amplària, del carrer Sedaví, la qual, al seu torn, acaba enllaçant per un nou pas de vianants amb la vorera Est (incompleta) del Camí del Forn d’Alcedo.

Aquests dos últims carrers (carrer Sedaví i Camí del Forn d’Alcedo) estan situats en la zona Oest del poble, de manera que, després d’enllaçar amb vials segurs per a vianants els dos extrems del nucli urbà, és necessari pensar en la connexió d’aquests dos últims carrers amb la futura via verda. Per a fer-ho possible proposem les següents actuacions:

1. Reconversió en zona de vianants del tram més estret del carrer Sedaví. El tram en qüestió, d’aproximadament 55 metres de longitud per 4,5 d’amplària, discorre des de la parcel·la número 4 (en la cantonada on es fa més estret el carrer Sedaví) fins a la cantonada de la parcel·la número 5 amb el carrer Guadalquivir. La reconversió en zona de vianants es faria eliminant l’actual vorera Oest, molt rudimentària i desigual, delimitant l’amplària real del carrer en el punt on voreja una parcel·la cultivada de límits confusos i, finalment, pavimentant tota l’amplària d’aquest tram de  carrer amb el paviment adequat, amb dues opcions diferents:

a) Opció econòmica: asfaltar de manera uniforme tot aquest tram de carrer i limitar-se a senyalitzar-lo com a pas exclusiu de vianants i ciclistes, permetent només l’accés de vehicles de persones residents.

b) Opció estètica i de valorització del patrimoni: tenint en compte que quasi totes les cases d’aquest tram de carrer estan catalogades com a protegides pel seu valor patrimonial, seria molt positiu, des del punt de vista estètic i de valorització i preservació d’aquest espai, que es pavimentara amb un material més atractiu que l’asfalt. Per la seua resistència i acabat final, atractiu tot i ser prou econòmic el material, suggerim que s’utilitze ciment imprés en substitució de la lloseta, molt més cara. Naturalment, en acabar, haurà de senyalitzar-se el pas convenientment i permetre només l’accés dels vehicles de les persones residents en aquest carrer.

2. Perllongació en direcció Sud (19 metres) de la vorera Est del Camí del Forn d’Alcedo, la qual està interrompuda en la confluència amb l’avinguda de Karl Marx. La nova vorera seguiria en direcció Est (72 metres) per l’avinguda de Karl Marx, continuaria  en direcció Nord (18 metres) pel carrer Guadalquivir i enllaçaria amb el tram reservat a vianants i ciclistes proposat en el carrer Sedaví. Tenint en compte que en el tram abans esmentat de l’avinguda Karl Marx hi ha una parada de la línia 14 de l’EMT instal·lada en un punt sense vorera i, fins fa molt poc, sense voral, i que aquest és un punt de trànsit intens de camions de gran tonatge per ser una entrada al polígon industrial, és imperatiu construir una vorera que, a més de connectar directament amb la futura via verda, facilitaria l’accessibilitat i milloraria sensiblement la seguretat de les persones usuàries d’aquesta parada de l’EMT. Finament, i ja que entre la vorera projectada i el camp veí hi ha un desnivell molt gran (quasi un metre en alguns punts), suggerim la instal·lació d’un barandat per a prevenir caigudes.

Considerem que amb aquesta proposta de mobilitat, a més d’urbanitzar vies i accessos inacabats, facilitar els desplaçaments dels nostres veïns i veïnes a peu o en bicicleta i augmentar la seguretat de ciclistes i vianants, es millora la connexió entre els dos extrems del poble i la del poble amb la futura via verda.

La futura via verda representarà un clar benefici per als nostres veïns i veïnes que, per proximitat i/o necessitat, es desplacen a peu o en bicicleta a Sedaví, ja que depenen en bona mesura dels diferents serveis i equipaments del poble veí. Per una altra banda, representarà també un benefici per als veïns i veïnes de Sedaví i per a qualsevol persona usuària del futur Anell Verd Metropolità, ja que podrà desviar-se per aquesta “branca secundària” de l’Anell i accedir amb seguretat al poble del Forn d’Alcedo. Presentem, per tant, la primera fase d’aquest ambiciós projecte a la convocatòria de propostes dels Pressupostos Participatius.

39.000 €

REMODELACIÓ PLAÇA PORTADORS DE LA VERGE - PINEDO

30/11/2016  •  POBLES DEL SUD  •  Grupo de trabajo por distrito

Acabar la urbanització de la Plaça Portadors de la Verge donat que està a mitat.

Actualment la part no urbanitzada és un problema d'higiene i salut pública, ja que és un focus de plagues.

El terreny en qüestió és ja de propietat municipal i només cal la inversió per condicionar-la.

Beneficiaria a tot el veïnat del poble ja que està escàs de zones verdes urbanes.

100.000 €

ACCESIBILIDAD Y ADECUACIÓN AVENIDA REAL DE MADRID.

04/11/2016  •  POBLES DEL SUD  • 

La Avenida Real de Madrid en su zona par tiene bastantes tramos en los cuales es imposible la circulación de personas con movilidad reducida e inlcuso con carros de la compra o coches de bebé. En la zona impar hay solares con caída a diferente nivel a la altura de la acera que no gozan de protección. Así como también en ambos lados hay bordillos difícilmente salvables y agujeros en la misma acera.

Hay un largo tramo en el que no existe ningún paso de peatón y los vehículos con tracción a motor a pesar de tener limite de 50 km/h superan con creces ese límite con lo que ello conlleva (más peligro, más ruido, más desgaste, ...).

La circulación en bicicleta por esta calle es altamente peligrosa, ya que no hay carril bici y como ya se ha señalado los vehículos con tracción a motor alcanzan altas velocidades.

Por todo lo expuesto sería desable:

Repavimentar la calle.

Adecuar las aceras para que fueran accesibles a toda la ciudadanía.

Poder eliminar una hilera de aparcamientos de cara a la construcción de un carril bici que conectara tanto a nivel comarcal como local a València de forma sostenible.

 

90.559 €