DecidimVLC

Propuestas de inversión con ámbito: PATRAIX

El presupuesto disponible es de 543.932 €

CARRIL BICI PEL CARRER JESÚS I GASPAR AGUILAR.

26/11/2016  •  PATRAIX  • 

Al barri de Patraix necessitem aquest carril bici per tornar des del centre, pel carrer Jesús, arribant a la plaça de Jesús, i tota l'avinguda Gaspar Aguilar, perquè connecta amb moltíssims carrers, centres educatius com col.legi públic Jesús, Oller, IES Juan de Garay, i centres de salut com Pare Jofre i Hospital Peset, clínica privada Consuelo. Són centenars els treballadors, estudiants i ciutadans que es veurien beneficiats per aquesta infraestructura necessària.

Volem un carril bici pel carrer Jesús i Gaspar Aguilar, perquè Patraix mereix bones infraestructures de mobilitat i així millorar la sostenibilitat i qualitat vida del barri. Connectem Patraix i Ciutat Vella amb aquest carril bici.

21.000 €

PARQUE BIOSALUDABLE Y NUEVA PETANCA EN PARQUE DE AVENIDA TRES CRUCES 77.

28/11/2016  •  PATRAIX  • 

El proyecto propone la instalación, en el parque situado en la intersección de la C/Torrente y la Avd. Tres Cruces (Enfrente del nº 77 de la Avd. Tres Cruces), de otra pista de petanca y un parque biosaludable para adultos compuesto por diferentes equipos de gimnasia, que permitan mantener la forma física y prevenir o tratar diferentes dolencias o lesiones. Estando diseñado para la práctica de ejercicio físico de adultos que les permita mejorar la movilidad, aumentar la flexibilidad y tonificar la musculatura de todo el cuerpo.

15.000 €

HORTS ESCOLARS A PATRAIX

06/11/2016  •  PATRAIX  • 

Des de l’Escoleta El Trenet proposem convertir els solars de propietat municipal del barri en horts escolars. Pel que fa a la ubicació d’aquests, voldríem que es prioritzara aquells solars pròxims a la plaça i a les escoles infantils del barri, donada la dificultat dels xiquets de 0 a 3 anys per a desplaçar-se, la importància d’afavorir els desplaçaments a peu o en bici i la poca distància que hi ha entre els centres d’educació infantil de Patraix. Fet i fet, la creació d’horts escolars a Patraix seria una oportunitat magnífica per a poder sentir el batec de la terra al cor de la ciutat, perquè els xiquets adquirisquen consciència ecològica a través de l’experiència, perquè aprenguen a tindre cura de la natura i a ser sensibles i empàtics amb l’entorn, perquè treballen de manera cooperativa pel bé comú, i perquè assaborisquen el fruit de la seua dedicació i valoren la dels milers de llauradors que dia a dia ens nodreixen amb els millors tresors de la terra. Fem dels solars jardins dels sentits, escola de cultura i rebost de vida viscuda i de vida per viure, fem dels solars horts, fem dels solars llocs de trobada i d’intercanvi, d’il·lusió i d’esforç compartit!

80.000 €

ANELL DE VIANANTS TRES FORQUES – PATRAIX (TRAM DE PATRAIX -- COLECAMINS)

30/11/2016  •  PATRAIX  • 

L’anell de Vianants es una proposta de creació d’un itinerari còmode, segur i ben senyalitzat, per als ciutadans i ciutadanes del barris propers que se veuran beneficiats, al disposar d’un circuit de vianants amb una longitud de 3.5 km atractiu per a les seues passejades

Des de fa varios anys hi ha 6 AMPA de escoles dels barris (Lòpez Rosat, Sector Aéreo, Rodríguez Fornos, La Purísima, Humanista Mariner, i Ciutat de Bolònia) estàn realitzant de forma conjunta Camins escolars segurs (projecte Colecamins) per millorar les nostres escoles i barris. L’anell de vianants vol convertir-se en un projecte integral i emblematic de millora urbana surgit de baix a d’alt treballant també aspectes com la sanitat, el medi ambient, la economia i la cultura.

D’ahí va sorgir la idea de crear un Anell de Vianants que enllacés tots els camins escolars i altres escoles del barri (Cid, Raquel Payá, Gil Polo, Esclavas, Eliseo Vidal) i que a la vegada passés per alguns dels parcs i places mes significatius dels barris: la plaça de Patraix, el parc d’Enric Granados, la Plaça d’Emilio Lluch, la plaça de Benimarfull, la plaça de La Safor, la plaça de Magúncia (Biblioteca Municipal), el Mercat Municipal de Castilla i el Parc de l’Oest, aixina com les Asociacions de Veïns de Tres Forques i la de Patraix.

L’any passat el projecte va resultar el projecte mes votat en la Consulta en el Districte de Patraix, havent-se ejecutat al llarg de 2016 part de les millores urbanes que proposaven. Lamentablement, no totes les propostes que vam fer al han estat ejecutades per l'Ajuntament i es per això que ens tornem a presentar a aquesta segona convocatoria. Enguany, a mes, després de múltiples conversacions amb l’Ajuntament, hem aconseguit acordat amb l'àrea de Mobilitat que tot el recorregut de l’Anell estiga senyalitzat pròximament.

La proposta es concretaria en efectuar les següents petites obres urbanes en interseccions acordades per part de les AMPA, i comunicades al Ajuntament, per a generar espais mes amigables per a les persones:

 1. Plaça de Patraix amb carrer de Toris: Implantar una orella per millorar la seguretat en aquest pas de vianants que hi ha davant de l’associació de veïns de Patraix.  
 2. Carrer Toris amb Av. Tres Forques: Implantar una orella al pas que creua l’avinguda de Tres Forques o eliminar la plaça d’estacionament que hi ha entre el pas de vianants i el carrer de Toris ampliant la vorera per a eliminar problema de visibilitat..
 3. Av. Tres Forques amb carrer Ceramista Ros:  La intersecció és manifestament millorable en el seu costat sud (Ceramista Ros). Allí no només no hi ha orella, sinó que hi ha ubicats dos contenidors que dificulten enormement la visibilitat. La solució seria crear una orella i moure els contenidors a la dreta del pas de vianants, on actualment es troba el contenidor de vidre.
 4. Carrer José Maria Mortes Lerma, davant del parc d’Emili Lluch: L’itinerari de vianants circula per la vorera nord del carrer José Maria Mortes Lerma, fins al cantó del Club Dardo, a l’alçada del parc d’Emili Lluch, on creua pel pas de vianants fins la plaça. La intersecció no disposa d’orelles en cap dels dos costats. És un pas de vianants molt trànsitat i és necessari millorar la visibilitat. L’orella de la vorera nord ha d’ampliar-se fins a la cantonada del carrer Emili Lluch, per tal d’eliminar la possibilitat d’estacionament il·legal i frequent entre el pas de vianants i el carrer Emili Lluch.
 5. Pas de vianants a l’Av. Arxiduc Carles (a l’alçada del carrer Puebla de Valverde): El pas de vianants de l’Av. Arxiduc Carles a l’alçada del carrer Puebla de Valverde té mala visibilitat en el costat del carrer Puebla de Valverde. La vorera del costat Nord té ubicats els contenidors de fem damunt, provocant problemes de visibilitat a l’hora de creuar. La solució passaria per ubicar els contenidors a la calçada, ocupant alguna de les places d’estacionament en cordó existents a l’avinguda Arxiduc Carles.
 6. Connexió escola Humanista Mariner amb la plaça de la Safor: Els alumnes de l’escola Humanista Mariner tenen una forta relació amb la plaça de la Safor. En canvi no disposen d’un pas de vianants que permeti una connexió directa entre l’escola i la plaça. Es proposa crear eixe pas de vianants, preferiblement elevat, entre la porta de l’escola i la plaça.
 7. Carrer Fontanars (pas de vianants entre l’escola Rodríguez Fornos i parc Enric Granados): Actualment el pas de vianants no disposa d’orelles en cap dels dos costats. Es proposa implantar orelles en els dos costats de l’encreuament per tal de millorar la visibilitat. En la vorera del parc Enric Granados tenim el problema de que s’estaciona en bateria quan el carrer està dissenyat per fer-ho en cordó (i si que hi ha una orella que ha deixat de complir la seva funció).
 8. Carrer impressor Montfort amb plaça Enric Granados: Al carrer Impressor Montfort l’estacionament era en cordó i actualment els veïns estacionen en bateria, convertint en inservibles les orelles existents. Cal obligar a estacionar de nou en cordó o ampliar les orelles existents.
127.000 €

INSTALACIÓN DEPORTIVA ELEMENTAL (IDE) EN VARA DE QUART, SAFRANAR Y FAVARA

24/11/2016  •  PATRAIX  •  Grupo de trabajo por distrito

Habilitar una Instalación Deportiva Elemental (IDE) en los barrios de Vara de Quart, Safranar y Favara. 

Colocar una Instalación Deportiva Elemental (IDE) en los siguientes jardines de los distritos de Patraix: 

 • Carrer d´Emilio Lluch número 13
 • Plaça de Benimarfull
 • Jardín entre las calles de Campos Crespo, Vicente Parra Actor y Ramón Perellós.

El distrito de Patraix cuenta con cinco barrios de los cuales solo dos cuentan con una  instalción IDE (Barrio de Patraix y barrio de Sant Isidre).

Con el fin de fomentar un ocio saludable entre nuestros jóvenes se propone colocar una instalación IDE en el resto del barrios que conforman el distrito: Vara de Quart, Safranar y Favara. 

 

 

60.000 €

PROPUESTA DE ADECUACIÓN Y MEJORA DE LA PLAZA DE EMILIO LLUCH

29/11/2016  •  PATRAIX  • 

Esta plaza se ubica en el corazón del barrio de Vara de Quart, en el distrito de Patraix, situada entre las calles Torrent, Emilio Lluch y Jose María Mortes Lerma. Este espacio, de gran superficie, es el lugar de referencia de encuentro de niños, jóvenes y adultos en el barrio. Alrededor de la plaza se encuentran terrazas, supermercados y el colegio Ciudad de Bolonia, por lo que existe una gran afluencia en este espacio. Además, esta zona se habilita en ocasiones para la realización de diferentes actividades, como conciertos al aire libre, siendo una perfecta propuesta cultural para el barrio.

No obstante, en la actualidad, la plaza presenta un elevado grado de deterioro. Desde que se inauguró hace más de 20 años no se han efectuado actuaciones importantes de conservación. En estos momentos, apenas hay columpios para los niños y los existentes se encuentran desgastados, la superficie de caucho de la zona infantil se encuentra deteriorada, no se han sustituido los árboles talados por enfermedad, los bancos son de cemento y se encuentran muy estropeados y con huellas de vandalismo, el suelo es de arena por lo que se producen charcos cuando llueve, la plaza contiene una amplia superficie desaprovechada sin arboles ni zona de juegos, así como otros elementos de deterioro debidos al paso del tiempo debidos a una escasa o nula conservación.

Por este motivo, y por la gran importancia que tiene este espacio en el barrio, esta propuesta tiene como finalidad la mejora y adecuación de esta plaza emblemática. Por ello, se propone la actuación de diferentes aspectos de esta zona tales como la creación/instalación de la segunda zona de juegos en la mitad de la plaza que en la actualidad está vacía (parece ser que anteriormente existía ahí una segunda zona de juegos pero que se quitó y no se sustituyó), realización de actividades de reparación y actualización de la zona infantil ya existente (reparación de los columpios y sustitución del pavimento de caucho), instalación de bancos de madera, adecuar la superficie de tierra del parque e instalar pavimento en una mayor superficie de la plaza para evitar tanta tierra y sustituir aquel pavimento que se encuentre deteriorado, replantar árboles y eliminar aquellos alcorques que no se estén utilizando,…. En definitiva, mejorar y adecuar la plaza a las necesidades de los vecinos del barrio.

144.305 €