DecidimVLC

Propuestas de inversión con ámbito: L'OLIVERETA

El presupuesto disponible es de 483.122 €

ANELL DE VIANANTS TRES FORQUES – PATRAIX (INVERSIONS A L'OLIVERETA)

28/11/2016  •  L'OLIVERETA  •  Grupo de trabajo por distrito

"L’anell de Vianants" es una proposta de creació d’un itinerari còmode, segur i ben senyalitzat, per als ciutadans i ciutadanes del barris propers que se veuran beneficiats, al disposar d’un circuit de vianants atractiu per a les seues passejades.

 

Des de fa varios anys hi ha 6 AMPA de escoles dels barris (Lòpez Rosat, Sector Aéreo, Rodríguez Fornos, La Purísima, Humanista Mariner, i Ciutat de Bolònia) que estàn realitzant de forma conjunta Camins escolars segurs (projecte Colecamins) treballant en comissions, intercanviant idees i aprofitant sinergies per millorar les nostres escoles i barris. Des d’aquest grup de treball eix aquesta proposta. 

Després d’analitzar els itineraris escolars de les escoles, va sorgir la idea de crear un anell de vianants que enllacés tots els camins escolars i que a la vegada passés per alguns dels parcs i places mes significatius dels barris. Una vegada cartografiats els camins escolars identificats en cada una de les escoles, la traça de la proposta d’anella de vianants eixia tota sola de forma natural.

El circuit té una longitud de 3,5 Km aproximadament i a més a més de les escoles ja esmentades i altres de la zona (Cid, Raquel Payá, Gil Polo, Esclavas, Eliseo Vidal) connecta entre altres llocs emblematics dels barris com la plaça de Patraix, el parc d’Enric Granados, la Plaça d’Emilio Lluch, la plaça de Benimarfull, la plaça de La Safor, la plaça de Magúncia (Biblioteca Municipal), el Mercat Municipal de Castilla i el Parc de l’Oest, aixina com les Asociacions de Veïns de Tres Forques i la de Patraix, entre altres espais.

L’anell de vianants vol convertir-se en un projecte integral i emblematic de millora urbana surgit de baix a d’alt, treballant a mes de la mobilitat, l’educació i el urbanisme altres aspectes com la sanitat, el medi ambient, la economia i la cultura. L’any passat es va presentar la proposta a la consulta ciutadana en les Juntes de Districte de Patraix i Abastos però l’Ajuntament va dir que només podiem ser votats en uno dels dos districtes. L’administració va decidir que fora Patraix i finalment va resultar el projecte mes votat en aquell districte amb diferència, havent-se ejecutat al llarg de 2016 part de les millores urbanístiques que proposaven per a eixe districte. Es per això que enguany el presentem a l’Olivereta, per a poder completar l’Anell. Després de múltiples conversacions amb l’Ajuntament hem aconseguit acordar que tot el recorregut de l’Anell estiga senyalitzat.

La proposta es concretaria en efectuar algunes petites obres urbanes, ja determinades i fixades per part de les AMPA generadores del projecte i ja comunicades al Ajuntament (en tot cas seguint la indicació de les AMPA participants), en interseccions per tal de millorar la seguretat viària dels vianants (passos de zebra, orelles a les voreres...) que passetgen per l’Anell per a poder constituir espais mes amigables per a les persones.

 

Els espais en els que es sol.liciten intervencions son els següents:

1.- Av. Tres Forques amb carrer Ceramista Ros

2.- Carrer Josep Mestre amb Av. Tres Forques

3.- Carrer de Josep Mestre amb carrer de Llombai

4.- Carrer Llombai, a l’alçada del mercat de Castilla

5.- Carrer Santa Cruz de Tenerife, entre Músic Ayllón i plaça Magúncia

6.- Carrer Músic Ayllon amb carrer de Santa Cruz de Tenerife

7.- Carrer Músic Ayllon amb accés al parc de l’Oest

8.- Intersecció Av. Arxiduc Carles amb carrer d’Enguera

9.- Carrer Mariano Ribera amb Aiora

10.- Intersecció Av. Arxiduc Carles amb carrer d’Enguera

11.- Carrer Mariano Ribera, entre Maestro Bellver i Aiora

Les actuacions concretes ja han segut traslladades al àrea d’urbanisme enguany i en tot cas quedem a la disposició de l’Ajuntament i especialment de la seua àrea d’Urbanisme, en el correu electrònic que suscriu la present proposta, si fora necessària la consulta sobre quines son les intervencions exactes que es soliciten o si es tingueren que tindre en compte les possibles limitacions pressupostàries o per qualsevol altre motiu.

60.181 €

CREACIÓN DE PISTAS DEPORTIVAS EN SOLARES MUNICIPALES

24/11/2016  •  L'OLIVERETA  •  Grupo de trabajo por distrito

Se trata de crear zonas deportivas,tanto para gente mayor o jovenes ,en zonas donde se disponga de un solar municipal.

Crear zonas deportivas donde las personas que vivan por la zona tengan una oportunidada de disfrutar su ciudad con un gran beneficio para la ciudadania ,sobre todo población joven y mayores .

60.000 €

CONVERTIR SOLARES EN ZONA DE OCIO INFANTIL Y JUVENIL Y PARQUE DE JUEGOS

21/10/2016  •  L'OLIVERETA  • 

En la C/ Arquitecto Ribes cruce con Archena existen dos solares que sirven actualmente para el aparcamiento y abandono de vehículos y como zona de paseo de perritos. Sería interesante convertirlos en zona de ocio infantil y juvenil como en otros lugares se ha efectuado, instalando canchas de basket, zonas de futbol, ping pong, etc, un parque infantil hasta incluso sobra espacio para una zona de aparcamiento bien delimitada y asfaltada, ya que nos dicen que son solares propiedad del Ayuntamiento y se supone que deben ser utilizados para una actividad social. Gracias y saludos,

200.000 €

ELEVACIÓN DE BANCOS A UNA ALTURA ADECUADA A LAS PERSONAS MAYORES

24/11/2016  •  L'OLIVERETA  •  Grupo de trabajo por distrito

Segun he obsevado algunos bancos son demasiados bajos para sentarse y levantarse. A los mayores les cuesta mucho levantarse debido a la falta de apoyo en los brazos y , tener que hacer un gran esfuerzo con las piernas .La altura ideal seria como la de una silla

De esta forma seria más agradable su estancia en la calle.

Pongo como ejemplo los bancos situados en la C Pintor Stolz num 75

18.900 €

REURBANITZACIÓ DE LES AV. GIORGETA - PÉREZ GALDÓS I PACIFICACIÓ DE TRÀFIC

30/11/2016  •  L'OLIVERETA  • 

Un any més sol·licitem la reurbanització de les Av. Giorgeta - Pérez Galdós que actualment són autèntiques autopistes urbanes amb voreres estretes, soroll i contaminació que afecten al benestar dels veïns i comerços i que a més superen els límits legals. A més sofrim una mancança de carril bici que seria realment útil per a la vertebració de la zona AVE/futur parc central (esperem!) i el jardí del Túria.

Proposem pacificació del tràfic amb eliminació de carrils i augment de passos de peatons, parades de autobús a zones segures (i no a voreres d'1 metre d'amplària), arbres, voreres amples i carril bus. També demanem l'estudi de reutilització del túnel de Pérez Galdós, autèntic punt negre de la ciutat.

Esperem els pròxims pressupostos municipals tinguen en compte esta problemàtica i avançem cap a una ciutat més humana.

Gràcie

72.500 €