DecidimVLC

Propuestas de inversión con ámbito: EL CASTELLAR-L'OLIVERAL

El presupuesto disponible es de 103.719 €

PACIFICACIÓN DEL TRÁFICO EN CASTELLAR-OLIVERAL

07/06/2018  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  • 

  • Implementación de zona 30 en todo el pueblo (velocidad máxima a la que puede circular cualquier vehículo: 30 km), excepto en el tramo de El Poblet, donde la velocidad ya está limitada a 20 km/h por su carácter eminentemente rural
  • Eliminación de la puesta en ámbar de cualquier semáforo del pueblo por el peligro que conlleva, sobre todo en los semáforos situados en la intersección de la c/Gloria, camí del Tremolar y plaza Fuente de San Agustín, donde el tráfico oportunista que no respeta la velocidad máxima es elevadísimo y la visibilidad, al ser un giro cerrado, es casi nula
  • Mayor visibilidad en los pasos de peatones del pueblo, sobre todo los de la c/Gloria y av. Dr. Ruiz y Comes por ser las dos vías principales de accedo a la localidad
  • Pavimentación y señalización adecuada en el tramo de El Poblet (desde el giro del camí de les Vaques hasta el final de las casas) para poder pasear y realizar running de forma segura
7.000 €

REALITZACIÓ D´UN AVANTPROJECTE PEL PARC DEL CARRER ADOR.

21/06/2018  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  Grupo de trabajo por distrito

A l´altura del número 12 del carrer Ador, hi ha una superfície estimada de 8.000m2 que a l´Ajuntament de València figura com a zona verda pública. 

Donat que l´Ajuntament preveu aquesta destinació de zona verda a un espai que, en l´actualitat, és un solar abandonat, utilitzat com a aparcament i amb unes instal·lacions de parc bastant deficients, sol·licitem la realització  d´un avantprojecte que determine l´ús d´aquest espai. 

L´avantprojecte deuria cobrir les següents necessitats per ordre de prioritat: 

• Parc/zona verda de qualitat i espai suficient per percebre els avantatges d´un bosc urbà amb elements naturals, espais sans, acabats naturals i permeables sense “sellar el sol” amb excessos de formigó. Un lloc integrat en la cultura i l´entorn natural de Castellar-l´Oliveral. Aquest espai dotaria de condicions de sol i ombra que el facin un lloc agradable a les diverses estacions, combinant mobiliari urbà amb arbolat caduco i perenne, arbustos, praderes i jocs d´aigua, generant un lloc amb un microclima autoregulat amb humitat i temperatura. Que inclogui elements culturals e històrics per no desvincular-se del seu entorn, que done llar a ocells i rates penades. Senyalització i carteleria amb l´adecuada informació per als usuaris. 

• Centre de día per majors: dedicar una part de la parcel·la a aquest ús que comparteixi el parc i els seus beneficis ambientals. Es necessària la existència d´un espai així per la gran quantitat de població anciana del poble que necessiten l´ajuda que un centre amb aquestes característiques li podria otorgar. Un local pròxim al que, fins i tot, podrien acudir a peu, sense desvincular-se del seu poble. 

• Zones de jocs infantils, separades per edats i que afavoreixin el joc i la socialització entre els xiquets i les xiquetes. Que siga agradable per a estar per a les pares, mares, avis, avies dels xiquets i xiquetes que acudeixin al parc a jugar, amb un mobiliari adequat i espais amb la seua dosi de sol i de ombra per cada època de l´any,  equilibrant la quantitat d´arbolat. 

• Zona de socialització de mascotes: deguda la creixent presència d´animals domèstics a les families, és indispensable un espai com aquest per afavorir la salut dels animals i dels seus responsables. A més, evitem la problemàtica d´embrutar els carrers i espais d´arbres del nostre poble, una de les grans problemàtiques al poble. 

• Zona de patinatge amb lleugers desnivells que tinga ús com espai-plaça on es puguen realitzar encontres, actuacions, activitats... 

• Zona de taules amb bancs per reunions, sopars i dinars. 

• Zona Deportiva polivalent per xiquets, xiquetes i majors on practicar alguns esports. 

• Escoleta infantil ubicada a aquesta parcel·la. 

• Zona de cultiu de xicotets horts. 

A més, reclamem que la realització d´aquest avantprojecte es done de manera participativa entre el veïnat per tal de satisfer les necessitats col·lectives del poble. 

Proposem que una de les maneres d´implicar i fer partícips al veïnat en el disseny d´aquest espai, sería mitjançant la creació d´una APP (aplicació) àgil i senzilla en la qual es divulgen les característiques del parc, les utilitats i els diversos espais de que podrien gaudir, així com per a manar les seues pròpies propostes. Que siga una xarxa social viva fins i tot després de la realització del projecte per recavar les opinions dels visitants del parc, així com reivindicacions per millorar constantment les instal·lacions i la gestió del futur espai.

38.876 €

ADEQUACIÓ I REUBICACIÓ DE L'EQUIPAMENT DEL PARC DE LA LLUNA.

21/06/2018  •  EL CASTELLAR-L'OLIVERAL  •  Grupo de trabajo por distrito

Modernització de les instal·lacions infantils renovant l’equipament i les làmines de cautxú. Reubicació dels bio saludables al parc de L’Oliveral, ja que, després de dos anys instal·lats la gent gran no els utilitza.

57.843 €