DecidimVLC

REHABILITACIÓ DEL PATRIMONI INDUSTRIAL DEL C/ LLÍRIA PER ÚS CIUTADÀ

26/04/2022  •  Ciutat Vella  •  CIUDADANÍA

Código propuesta de inversión: 6506

Observaciones a la propuesta de inversión

La propuesta no es viable en el marco de los presupuestos participativos decidimvlc porque los edificios a los que se hace referencia se encuentran dentro del ámbito de la UE-22 del PEP de Ciutat Vella y en consecuencia requieren de un proceso de gestión urbanística previo a través del correspondiente programa de actuación integrada.


Un dels edificis a recuperar.
Un dels edificis a recuperar.

Al Carrer Llíria, als números 3 i 5, existeix un conjunt industrial de mitjans del segle XIX, el que van ser fàbriques de la primera revolució industrial al nostre país. És dels pocs exemples que queden de fàbriques d’aquesta època que es van construir al bell mig del centre urbà de la ciutat, el 1845. Aquests edificis són de propietat pública, i porten ja 30 anys tancats, degradats i pendents de rehabilitar.

Per tant, proposem la seua rehabilitació des de l’Associació Cultural És País Valencià, que a banda de salvaguardar el patrimoni cultural de les classes populars i treballadores valencianes, podrà generar un espai recuperat per a la ciutadania valenciana que es destine en un futur pròxim a usos socials o culturals públics i/o dedicat als moviments ciutadans i socials de València.

La zona de les parcel·les que ocupen està dividida en diversos espais, amb edificis fabrils en millor estat en la zona que recau al C/ Llíria, naus en pitjor estat en la zona interior de la parcel·la i algunes zones diàfanes. El conjunt inclou també un fumeral de rajola, per defecte Bé de Rellevància Local segons la Llei de Patrimoni Cultural Valencià, i que afecta l’edifici on es troba.

Considerem que la intervenció que caldria emprendre ara seria almenys la de la rehabilitació dels edificis que donen al C/ Llíria, perquè de forma raonable es puga ajustar als límits del pressupost participatiu i es puga, de forma efectiva, fer recuperable el bé patrimonial, i plantejar ja per a futures intervencions les tasques de rehabilitació de la resta de construccions i espais del conjunt de les parcel·les.

Documentos (1)

No hay hitos definidos