DecidimVLC

RESPETAR Y CONSERVAR LAS NAVES INDUSTRIALES DE LA ISLA URBANA DE LA C/GUALA

17/04/2022  •  la Saïdia  •  CIUDADANÍA

Código propuesta de inversión: 6203

Observaciones a la propuesta de inversión

La proposta no és viable en el marc dels pressupostos participatius decidimvlc perquè els immobles als quals es refereix la mateixa no són de propietat municipal, sent inviable la seua adquisició directa per estar qualificats com a residencials i terciaris; a més el cost aproximat per a l'execució del projecte superaria la partida pressupostària assignada a aquest districte.


Estimats membres del consistori municipal: Com estareu asabentats a l'illa urbana entre els carrers Guala, Padre Urbano, Sant Brú i Luz Casanova existisquen tres magnífiques i ben conservades naus industrials dels anys 30 en el que es pretén construir un complex hoteler, la qual cosa ha ocasionat un gran malestar entre el veïnat. Van ser comprades per una constructora a tal efecte, no sabem si amb subterfugis legals o no. Segons la informació que tenim,pensen derruir les naus i construir diversos edificis per a residencia d'estudiants i/o lloguer turístic amb capacitat per a més de 1000 persones. Això causaria una superpoblació al barri i un caos de trànsit, tot junt al complex educatiu de Salesians del carrer Sagunt, baixant considerablemenet  la qualitat de vida dels veïns,i tot per una maniobra especuladora d'un grup empresarial o d'inversors  que actúen de manera torticera. La majoria del barri està indignada davant d'aquesta possibilitat. 

Voliem demanar al nostre Ajuntamet que tingueren en conte aquest sentiment del barri, i a ser possible, recompraren o feren una permuta amb aquests constructors, ja que sembla clar que han comprat "legalment" els terrenys, no sabem quand i com, per a conservar aquestes naus que són part del nostre patrimoni històric i arquitectònic i estan en perfecte estat de conservació. Al temps de la seu construcció segurament durant la 2ª República Espanyola, creiem que va albergar una fàbrica de sacs i filatures de iute. Actualment les naus estan ocupades per "trasters" que s'han llogat a persones del veïnat o no i s'han afegit construccions precàries d'uralita que fan com de parking o enmagatzemament de no sabem que materials. La construcció dels edificis que te prevista la constructora, taparia la llum, la vista  i la ventilaciò a molts habitatges actuals, la qual cosa seria insoportable per als seus residents.

Per tot això demanem que s'ature aquest projecte especulatiu de construcció de la manera que le resulte mes viable al consistori, i es protegisquen les naus. Podrìa crearse al seu voltant en aquesta ampla illa urbana una zona ajardinada, i dins de les naus crear espais destinats a activitats socials i culturals  dels que està el barri molt necessitat: Sales de reunió, jardí d'infants, sales d'exposició, museus, llars de jubilats, aules de tot tipus, etc. Hi ha molt espai per a fer coses. 

AgraÏm la vostra atenció i esperem alguna reposta positiva a aquesta demanda. Es necesari defensar el nostre patrimoni històric i arquitectònic així com la qualitat de vida dels nostres conciutadans i no deixar-nos seduïr per "cants de sirenes" relacionats amb els diners i els negocis.

Moltes graàcies companys i companyes del govern municipal i no deixeu de lluitar per una ciutat més sana, culta, lliure i on puguen viure satisfactoriament nosaltres i les generacions que vindran a les quals les hem de deixar una Valencia millor que la que hem tingut nosaltres.

En vosaltres confiem.

Documentos (0)

No hay hitos definidos