DecidimVLC

CENTRE MUNICIPAL D'ESTUDIS AMB HORARI NOCTURN I CAPS DE SETMANA

23/11/2020  •  POBLATS MARÍTIMS  •  CIUDADANÍA

Código propuesta de inversión: 5212

Observaciones a la propuesta de inversión

La proposta no és viable en el marc dels pressupostos participatius decidimvlc perquè d'una banda en el barri ja hi ha una biblioteca i en 2022 es posarà en funcionament un centre municipal de joventut que, probablement, té sala d'estudi i per un altre, la posada en marxa o millora d'un servei no és un projecte d'inversió.


Centre municipal d'estudis.jpg
Centre municipal d'estudis.jpg

La ciutat de València és un dels centres acadèmics més importants no sols de la Comunitat Valenciana sinó del conjunt del país i, fins i tot, d’Europa.

Milers d’estudiants cursen les seues titulacions a les desenes d’instituts, col·legis, acadèmies i universitats que es poden trobar arreu dels diferents barris i districtes de la nostra ciutat, però malgrat aquesta gran oferta acadèmica, encara és una necessitat molt demandada comptar amb suficients centres municipals d’estudis on aquestes persones tinguen al seu abast les millors condicions per a poder preparar els seus exàmens o activitats formatives.

En aquest sentit, tot i comptar l’Ajuntament de València amb una xarxa de fins a 33 biblioteques públiques distribuïdes per tots els districtes de la ciutat, esdevé insuficient per a cobrir l’elevada demanda d’espais per part de l’estudiantat, especialment en aquells barris amb major percentatge de població estudiant, com ara les zones pròximes als centres universitaris.

A banda, aquesta necessitat és especialment urgent durant els períodes d’exàmens pel que fa als horaris d’apertura d’aquests espais, la majoria tancats durant els caps de setmana i sense oferir horari nocturn, deixant a moltes persones sense la possibilitat de fer ús d’aquests.

PROPOSTA

Per tots aquests motius exposats, des del Consell de la Joventut de València proposem la creació d’un Centre Municipal d’Estudi que compte amb les següents característiques:

  1. Localitzat al barri del Cabanyal-Canyamelar
  2. Amb preferència d’accés amb carnet d’estudiant o menors de 30 anys
  3. Obert en horari de vesprada, nocturn i caps de setmana
  4. Amb sales insonoritzades per a poder treballar en grup
  5. Amb equips informàtics

Documentos (1)

No hay hitos definidos